Suojeluskunta-hihamerkki, Vaasa, PVC

Varastossa

Kuvaus

Vaasan - tai siis Wasan - suojeluskuntapiiri kattoi eteläisen Pohjanmaan ruotsinkielisen rannikkoalueen, ja ehkä-ei-niin-sattumalta sen värit olivat samat kuin suomenruotsalaisten epävirallisessa lipussa, kun muu Pohjanmaa käytti valkoista ja sinistä. Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Vaasan kilpi on siitä turvallinen, ettei kovin monien tarvitse murehtia, vaihtoiko oman kylän merkki värejä vuonna 1940. Tietääksemme vain Kokkola vaihtoi keltapunaisesta valkosiniseen, mutta muualla kilpi pysyi samana koko ajan vuodesta 1919 vuoteen 1944.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta komian tähäre.


Valmistusmaa Alankomaat.