Suomenruotsalaisten lippu -hihamerkki, brodeerattu

Varastossa

Kuvaus

Suomen lippuja saa hihamerkkeinä monestakin paikasta, mutta Suomen historiaan erottamattomasti liittyvien vähemmistökansanryhmien lippujen kanssa onkin hankalampaa. Niinpä päätimme aloittaa tuotesarjan tähän tarpeeseen vastataksemme. Harva tietää, että suomenruotsalaisilla on oma lippunsa, mutta toivomme, että pystymme osaltamme parantamaan tilannetta tällä merkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Suomen itsenäistyessä oli kova vääntö siitä, otetaanko lipun pääväreiksi sininen ja valkoinen vai Suomen vaakunasta tutut punainen ja keltainen. Tässä kiistassa oli mukana kielielementti: pääsääntöisesti suomalaisen kulttuurin omaleimaisuutta korostavat fennomaanit kannattivat sinivalkoista, kun taas Suomen skandinaavista yhteyttä korostavat ruotsinkieliset tahot toivoivat punakeltaista.


Sisällissodan jälkeen jälkimmäisetkin myönsivät, että Valkoisten voiton jälkeen punapohjainen lippu ei olisi looginen valinta, eivätkä neuvosto-Venäjänkään valitsemat punakeltaiset liput herättäneet lämpimiä tunteita. Idea punakeltaisesta lipusta jäi silti elämään kannattajiensa keskuudessa, ja vakiintui epäviralliseen käyttöön suomenruotsalaisten omana lippuna, kunhan alkuperäisen ehdotuksen vasemman ylänurkan yhdeksän valkoista ruusuketta pudotettiin pois. Tämä lippu on siis muuten samanlainen kuin Suomen kansallislippu, mutta Suomen vaakunasta tutuin värein.


Varoitus: Lippu saatetaan värien ja muotonsa puolesta sekoittaa sekä Skånen lippuun että Norjan natsipuolueen lippuun Quislingin ajoilta. Ruotsissa tämän kanssa heiluminen saattaa aiheuttaa lähinnä harmittomia väärinkäsityksiä, mutta emme osaa sanoa, millaisia kommentteja tämä Norjassa kirvoittaa. Suosittelemme varovaisuutta, jos sinne päin olette reissaamassa.


Materiaali on brodeerattua kangasta, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 77 x 47 mm.


Valmistusmaa Suomi.