Suojeluskunta-hihamerkki, Savo 1919-40, PVC

Varastossa

Kuvaus

2000-luvulla keltamustaa väriyhdistelmää on ruvettu yhdistämään anarkokapitalisteihin. Vaikka osa suojeluskuntalaisista olisi saattanutkin olla tuollaisesta mielleyhtymästä mielissään, vuonna 1919 ei sellaisesta vielä tiedetty mitään, vaan Savon suojeluskuntapiirien kilvissä käytettiin maakunnan historiallisia värejä. Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends ry:n kautta.


Keltamustaa hihakilpeä käytettiin vuodesta 1919 lähtien Mikkelin ja Pohjois-Savon suojeluskuntapiireissä. Talvisodan jälkeen vuonna 1940 Itä-Suomen piirit järjestettiin kokonaan uusiksi, ja uusien piirien väreissä yhdistyivät Savon keltamusta ja Karjalan punamusta eri järjestyksissä. Keltamusta kilpi jäi kokonaan pois käytöstä - valitettavasti, koska ainakin allekirjoittaneen mielestä tällainen kahden värin selkeä kontrasti on esteettisesti paljon miellyttävämpi.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta, että varmasti erottuu kunnolla.


Valmistusmaa Alankomaat.