Suojeluskunta-hihamerkki, Karjala, PVC

Varastossa

Kuvaus

Karjalan, tai tarkemmin sanoen Viipurin, Sortavalan ja Joensuun suojeluskuntapiirien kilpi kantaa sattumalta anarkistien myöhemmin popularisoimaa punamusta-väriyhdistelmää. Tällä kätevällä 3-in-1-merkillä voit siis vastustaa kommunismia, fasismia ja Karjalan luovutusta yhtä aikaa! Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Punamustaa hihakilpeä käytettiin vuodesta 1919 lähtien Karjalan suojeluskuntapiireissä. Talvisodan jälkeen, kun suurin osa alueista menetettiin, Joensuun piiri muutettiin Pohjois-Karjalan piiriksi, ja muut lakkautettiin ja niiden jäänteet liitettiin muihin piireihin. Jatkosodassa, kun luovutetut alueet vapautettiin, kotiseuduilleen palaava karjalainen siirtoväki otti värin uudelleen käyttöön.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta komian tähäre.


Valmistusmaa Alankomaat.