Suojeluskunta-hihamerkki, Häme/Jyväskylä, PVC

Varastossa

Kuvaus

Siinä missä Helsingin suojeluskuntapiiri liputti sattumalta Ukrainan väreissä, Hämeessä ja Keski-Suomessa käytettiin Ukrainan veljeskansan ja Euroopan nykyisen nousevan sotilasmahdin Puolan värejä. Jos siis sinulla sattuu olemaan aktiivi- tai reserviläiskäytössä siipihusaarin haarniska, johon tarvitsisit asiallisen hihamerkin, tästä lähtisi. Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends ry:n kautta.


Valkomustaa hihakilpeä käytettiin vuodesta 1919 Etelä-Hämeen, Pohjois-Hämeen ja Jyväskylän suojeluskuntapiireissä, eli suurimmaksi osaksi nykyisten Kanta- ja Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueilla. Vuonna 1940 suojeluskuntapiirien uudelleenjärjestelyssä Tampereen ja Jyväskylän alueilla kilven punainen ja valkoinen vaihdettiin päinvastaiseen järjestykseen, kun etelämpänä Kanta- ja Lounais-Hämeessä jatkettiin tällä samalla kilvellä vuoteen 1944 asti.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta, että varmasti erottuu kunnolla.


Valmistusmaa Alankomaat.