Suojeluskunta-hihamerkki, Helsinki/Etelä-Uusimaa (ja Ukraina), PVC

Varastossa

Kuvaus

Suojeluskunnan hihamerkki kauden 2022-23 muotiväreissä! Halusit sitten osoittaa tukeasi Ukrainalle tai Helsingin suojeluskuntapiirille, olet joka tapauksessa hyvien puolella! Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Tosiaan, sinikeltaista kilpeä käyttivät vuosina 1919-1944 Helsingin suojeluskuntapiiri sekä Nylands södra skyddsgårdsdistrikt, eli ruotsinkielinen Etelä-Uudenmaan piiri. Käänteisillä väreillä, eli keltasinisellä merkillä edustettiin Satakunnassa. Se tullee valikoimaan myöhemmin, jos kysyntää ilmenee.


Väreistä: sinisen ja keltaisen tarkat sävyt on suunnitteluvaiheessa otettu tähän tuotteeseen Ukrainan lipun virallisesta ohjesäännöstä, mutta käytännössä mitään havaittavaa eroa mainittujen suojeluskuntapiirien historiallisiin väreihin ei ole. Noihin aikoihin merkit (ja oikeastaan kaikki muukin) tehtiin muutenkin nyrkkipajoissa niistä materiaaleista, joita saatavilla oli, jolloin väreissä ja työn jäljessä oli valtavasti hajontaa.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta, että näkyvät varmasti kunnolla.


Valmistusmaa Alankomaat.