Viron ristilippu -hihamerkki, brodeerattu

Varastossa

Kuvaus

Vuonna 1920 sekä Suomi että Viro solmivat rauhasta ja vapaudestaan neuvosto-Venäjän kanssa ja pääsivät ponnistamaan kohti pohjoismaista tulevaisuutta melko samantasoisista lähtökohdista. Sattuneista syistä Virolla kehitys katkesi lyhyeen, mutta neuvostomiehityksen päättymisen jälkeen ajatukset kuudennesta pohjoismaasta ovat nousseet uudestaan jos nyt eivät valtavirtaisiksi, niin ainakin vakavastiotettaviksi. Pohjoismaalaistuminen on tietysti virolaisten oma asia, mutta jos sellainen heitä kiinnostaa, haluamme osoittaa tukeamme tällä epävirallisella moraalilipulla.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Väreistä ja mallista: Virolle on vuosien varrella jo vuodesta 1919 lähtien ehdotettu useita erilaisia ristilippuversioita, eikä yhtä virallista mallia ole. Yksimielisiä ollaan lähinnä vain siitä, että käytetyt värit olisivat samat kuin nykyään. Tämäkään lippu ei siis ole millään tavalla "virallinen", ensimmäinen eikä ainoa ehdotus, vaan vain oma näkemyksemme, millainen lopputulos olisi, jos Viro päättäisi ristilippuun siirtyä.


Länsimaisen heraldiikan periaatteiden mukaan eri värejä, kuten mustaa ja sinistä, ei sovi laittaa vierekkäin tai päällekkäin, ellei niiden välissä ole metalli (kulta tai hopea, eli keltainen tai valkoinen). Vaikka heraldiikan säännöt koskevatkin periaatteessa vain vaakunoita, niitä mielellään sovelletaan lippuihinkin, koska se parantaa selkeyttä ja tunnistettavuutta - tästä syystä suosimme valkoista ristin reunusväriksi. Ja vaikka Virolla olisi perusteet valita lippunsa pohjaväriksi vihollisten nujertamista ja surua kuvaava musta, uskomme, että he mieluummin valitsisivat vapautta ja menestystä kuvaavan sinisen.


Materiaali on brodeerattua kangasta, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 77 x 47 mm.


Valmistusmaa Suomi.