Työväen järjestyskaarti -hihamerkki, kohokuvio, PVC

Varastossa

Kuvaus

No niin, nyt aiheutetaan pahennusta! Sekä asiakkaidemme että yhteistyökumppaniemme toiveesta otimme valikoimaamme suojeluskuntamerkkien vastapainoksi Työväen järjestyskaartin merkin. Harrastit sitten vappumarsseja tai vastaosastoja, näillä merkeillä pääset tunnelmaan.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Sisällissodassa punaiset luottivat "yksinkertainen on kaunista"-periaatteeseen, eikä heillä ollut sen kummempaa yhteistä symbolia kuin hihaan tai hattuun kiinnitettävä punainen kankaanpala. Alaosastoilla ja sotaa edeltävillä organisaatioilla sen sijaan saattoi olla omia merkkejä, joita sitten käytettiin sodassakin. Työväen Järjestyskaartin, Suojeluskuntien punaisen vastineen, rintaneula oli yksi niistä.


Väreistä: tämän merkin suunnittelussa jouduimme käyttämään vähän mielikuvitusta, koska alkuperäinen Työväen järjestyskaartin merkki ei ollut täysivärinen hihamerkki, vaan hopean- tai kullanvärisestä metallista prässätty rintaneula. Tämä on oma näkemyksemme, millainen merkki olisi luultavasti täysivärisenä ollut, joskin vaihtoehtoisiakin näkemyksiä voi perustellusti esittää.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: pyöreä merkki, halkaisija 80 mm, paksuus n. 4 mm. Pohja on parisen milliä paksu, ja kohokuvio toiset pari milliä.


Valmistusmaa Alankomaat.