Suojeluskunta-hihamerkki, Pohjanmaa/Kainuu, PVC

Varastossa

Kuvaus

Koska lanseerasimme ukrainanvärisen helsinkiläisen suojeluskuntamerkin, on paikallaan ottaa valikoimaan myös kilpi Suomen väreissä. Sitä paitsi allekirjoittanut halusi teettää tämän merkin omaan käyttöönsä, ja totesimme, että samalla vaivallahan saamme ne tuotua myös teidän riemuksenne. Pohjanmaan valkosininen merkki on myös tuttu kaikille Talvisota-elokuvan faneille. Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Valkosinistä hihakilpeä käytettiin vuodesta 1919 lähtien historiallisen Pohjanmaan maakunnan alueella Lappia ja Vaasan seudun ruotsinkielistä piiriä lukuunottamatta. Vuonna 1940 Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa ilmeisesti todettiin, etteivät he enää halua tulla säilytetyiksi samoissa rautahäkeissä eteläpohjalaisten kanssa taisteluiden välissä, ja vaihtoivat kilpensä värit toisinpäin, mutta Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla jatkettiin samoilla väreillä aina vuoteen 1944 asti.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta komian tähäre.


Valmistusmaa Alankomaat.