Suojeluskunta-hihamerkki, Kymenlaakso, PVC

Varastossa

Kuvaus

Kymenlaakson suojeluskuntapiirissä uskottiin yksinkertaisuuden kauneuteen ja pidettiin kilven värit valkomustina. Nämä ehtivätkin valikoimaamme juuri ajoissa ennen allekirjoittaneen kouvolalaisen anopin synttäreitä, joten lahja on helppo päättää. Tuomme perinteikkään järjestön visuaalisen ilmeen 2020-luvulle tällä miellyttävän näköisellä ja tuntuisella vinyylimerkillä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends ry:n kautta.


Valkomustaa hihakilpeä käytettiin vuodesta 1919 lähtien Kymenlaakson suojeluskuntapiirissä. Vuonna 1940 piiri jaettiin kahtia Etelä- ja Pohjois-Kymenlaakson piireihin; etelässä valkoinen ja musta käännettiin toisinpäin, mutta pohjoisessa jatkettiin samalla kilvellä vuoteen 1944 asti.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80 x 57,8 x 2,5 mm. Mittasuhteet ovat samat kuin vuoden 1940 standardin mukaisissa päällystömerkeissä, mutta koko on näyttävyyden ja käytettävyyden kompromissina vähän vähemmän massiivinen. Historiallisestihan näiden ko'oissa ja mitoissa ehti olla useita eri ohjeistuksia, sikäli kuin ohjeistuksia ylipäätään viitsittiin murehtia. S-kuvio ja kuusenhavut ovat hiukkasen koholla taustasta, että varmasti erottuu kunnolla.


Valmistusmaa Alankomaat.