Ruotsinsuomalaisten lippu -hihamerkki, brodeerattu

Varastossa

Kuvaus

Suomen lippuja saa hihamerkkeinä monestakin paikasta, mutta Suomen historiaan erottamattomasti liittyvien vähemmistökansanryhmien lippujen kanssa onkin hankalampaa. Niinpä päätimme aloittaa tuotesarjan tähän tarpeeseen vastataksemme. Otettuamme valikoimaamme suomenruotsalaisten lipun, meiltä toivottiin hyvin pian myös ruotsinsuomalaisten lippua, ja tokihan se onnistuu.


Valitettavasti verkkokauppa-alustamme ei tue sitä, että tarjoaisimme sivustomme muilla kielillä suomen lisäksi, mutta jos se ei ole ongelma, toimitamme tilaukset kyllä koko EU:n alueelle ja kysyttäessä myös melkein mihin tahansa muuhunkin maahan ilman lisämaksua.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Suomen ja Ruotsin välillä on ollut edestakaista muuttoliikettä koko tunnetun historian ajan, mutta Suomesta Ruotsiin päin se huipentui 1960- ja 70-luvuilla. Tämän seurauksena Ruotsissa on suomenkielisiä ja etniseltä taustaltaan suomalaisperäisiä jopa prosentuaalisestikin enemmän kuin Suomessa on ruotsinkielisiä.


Ruotsiin Suomesta muuttaneet ovat tyytyväisinä edustaneet itseään Suomen lipulla, mutta nuorempi Ruotsissa syntynyt sukupolvi ei ole kokenut omakseen sellaisen maan lippua, jossa he eivät ole koskaan asuneet. Niinpä syntyi tarve kokonaan uudelle, juuri heitä edustavalle lipulle.


Tämä melko tuore lippu otettiin käyttöön vasta kymmenisen vuotta sitten, ja sillä liputetaan ruotsinsuomalaisuuden päivänä 24. helmikuuta. Väreissä yhdistyvät, kuten arvata saattaa, Suomen ja Ruotsin lippujen värit.


Materiaali on brodeerattua kangasta, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 77 x 47 mm.


Valmistusmaa Suomi.