Jääkärimerkki-hihamerkki, PVC

OVH8,99 €
−17 %
7,49 €
Varastossa

Kuvaus

Nyt olisi tarjolla kaikille nykypäivän jääkäreille ja jääkärinmielisille astetta näyttävämpi koulutushaaramerkki, tai ihan vain rekvisiittaa jääkärileikkeihin naapurintyttöjen kanssa. Alkuperäiset jääkärimerkit olivat metallisia rintaneuloja, joita myönnettiin kaikille Jääkäripataljoona 27:ssa palvelleille, ja jotka nykyään ovat hyvin arvokkaita keräilyesineitä. Me päätimme pitää perinnettä yllä modernisoimalla merkin näyttävän kokoiseksi hihaan lyötäväksi vinyylimerkiksi.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Ensimmäisen maailmansodan melskeissä Suomi näki tilaisuuden irtautua Venäjän imperiumista, mutta koska tsaari ei luottanut suomalaisiin aseiden kanssa, oli suomalaiset vapautettu asevelvollisuudesta, eikä Suomella siis ollut riittävästi osaavia sotilaita, jotka olisivat voineet itsenäisyyden puolesta taistella. Niinpä kerättiin salaa yhteensä 1895 vapaaehtoista nuorta miestä, jotka lähetettiin Saksaan saamaan sotilaskoulutusta ja -kokemusta. Heistä muodostettiin Kuninkaallinen preussilainen jääkäripataljoona 27, joka taisteli Baltiassa Venäjää vastaan 1916-17 osatakseen myöhemmin näyttää kotona suomalaisille, kuinka homma toimii.


Jääkärien palatessa Suomeen v. 1918, sota raivosikin suomalaisten välillä. Silti suuri enemmistö heistä liittyi valkoisten puolelle, ja heidän roolillaan valkoisen armeijan koulutus- ja johto-organisaation tukirankana oli korvaamattoman suuri merkitys valkoisten voitossa. Tosin jääkäreissä oli väkeä kaikista kansankerroksista, joten kaikki heistä eivät vastustaneet punaisia, ja päätyipä pari jääkäriä jopa Neuvostoliiton Puna-armeijan upseereiksi. Sodan jälkeen monet jääkärit jäivät ammattiupseereiksi ja vaikuttivat merkittävästi uuden itsenäisen Suomen armeijan syntyyn ja kehitykseen vielä kymmenien vuosien ajan.


Alelaarituote: Tuotesuunnittelussa kävi muita yksityiskohtia viilatessa ikävä moka, että kakkonen ja seiska eivät ole ihan identtiset, vaan seiska on hivenen tuhdimpi. Periaatteessahan niiden pitäisi olla sama kuvio, toisen ollessa ylösalaisin toiseen nähden. Muilta osin olemme hyvin tyytyväisiä merkin laatuun, joten emme halua tämän takia heittää koko tuote-erää hävikkiin, mutta toisaalta emme kehtaa vaatia siitä täyttä hintaakaan. Niinpä tämä tuote-erä on pysyvässä alennuksessa, ja pyrimme saamaan priimatavaraa tilalle mahdollisimman nopeasti.


Materiaali on taipuisaa PVC-muovia, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 80x80 mm. Tämä ei ole varsinainen kohokuviomerkki, eikä yritä noudattaa alkuperäisen merkin yksityiskohtaisia koristeluja. Muodoissa on kumminkin vähän pyöreyttä, että näyttää (mielestämme) valossa kivemmalta.


Valmistusmaa poikkeuksellisesti Kiina.