Inkerin lippu -hihamerkki, brodeerattu

Varastossa

Kuvaus

Suomen lippuja saa hihamerkkeinä monestakin paikasta, mutta Suomen historiaan erottamattomasti liittyvien vähemmistökansanryhmien lippujen kanssa onkin hankalampaa. Niinpä päätimme aloittaa tuotesarjan tähän tarpeeseen vastataksemme. Vaikka haaveet itsenäisestä Inkerin valtiosta ovat nykyään vielä epärealistisempia kuin aikoinaan, sekä Suomessa että Virossa inkeriläisten jälkeläiset pitävät edelleen muistoja ja perinteitä yllä.


Tämän tuotteen hinnasta lahjoitetaan yksi euro lyhentämättömänä Ukrainan puolustustaistelun tukemiseksi Your Finnish Friends Ry:n kautta.


Inkeri on Viron ja Suomen välissä Suomenlahden pohjukassa oleva alue, joka Venäjän vallankumouksen tyrskeissä vuosina 1918-1920 yritti taistella autonomian, itsenäisyyden tai jopa Suomeen liittymisen puolesta. Taisteluissa Puna-Armeijaa vastaan auttoivat Viron vapaussoturit sekä suomalaiset vapaaehtoiset osana Suomen heimosotia.


Väestö koostui suureksi osaksi suomensukuisista kansoista, kuten inkeroisista, vatjalaisista sekä Savosta ja karjalasta 1600-luvulla muuttaneista suomalaisista - lukuunottamatta maan keskellä jököttävää Pietarin kaupunkia. Sattuneesta syystä neuvosto-Venäjälle ei käynyt päinsä Inkerin vapauttaminen, ja Stalinin puhdistusten jäljiltä alkuperäisväestöäkään ei enää kotiseuduillaan ole entisissä määrin.


Skandinaavistyylisen lipun, jossa on punareunainen sininen risti keltaisella pohjalla, suunnitteli suomalainen upseeri E.I. Haapakoski jo taisteluiden ollessa käynnissä vuonna 1919. Tarkoista värisävyistä on määritelty muutama eri versio, mutta ylimalkainen väriyhdistelmä perustuu 1600-luvulla Kaarle XII:n aikana käytettyyn versioon Inkerin historiallisesta vaakunasta.


Materiaali on brodeerattua kangasta, ja kiinnitys tapahtuu koukkuvelcrolla. Mukana saat luonnollisesti pörröisen vastakappaleen. Jos haluat kiinnittää merkin johonkin sellaiseen paikkaan, jossa ei ole velcropintaa valmiiksi, voit vaikka ommella tai liimata vastakappaleen siihen alustaksi.


Koko: 77 x 47 mm.


Valmistusmaa Suomi.