Tervetuloa!

No niin. Liikeidean kypsymiseen meni 15 minuuttia, valmistajan etsimiseen ja ensimmäisen tuote-erän tilaukseen 2 päivää, ja verkkokaupan pystyttämiseen 4 kuukautta. Pitäisi varmaan jättää nämä hommat ammattilaisille, tai edes jollekulle sellaiselle, joka ei kärsi ADHD:stä. No, nyt on myöhäistä peruuttaa, kun kauppa on jo avattu.

Tuoreet pyssyt sai alkunsa syksyllä 2022 kaveriporukan rakkaudesta reserviläistoimintaan ja muuhun aseelliseen maailmanparannukseen, historiaan ja huonoon huumoriin. Liiketoimintamme tarkoitus on lähinnä tuottaa pientä lisärahoitusta kalliisiin harrastuksiimme. Lisäksi lahjoitamme osan tuotoistamme Ukrainan puolustustaistelun tukemiseen, koska vallitsevassa maailmantilanteessa Ukrainan puolustaminen on Suomen puolustamista.

Muilta osin olemme poliittisesti sitoutumattomia ja kantaaottamattomia, ja pyrkimyksemme on tuotteidemme kautta auttaa ihmisiä tuntemaan, arvostamaan ja ymmärtämään Suomen historiaa. Tuotteemme itsessään luonnollisesti saattavat olla puolueellisia, mutta pyrimme valikoimassamme tarjoamaan jokaiselle jotakin. Toistaiseksi tuotteemme ovat hihamerkkejä, joiden aiheet ovat joko sellaisenaan Suomen sota- tai poliittisesta historiasta poimittuja, pelkkää hassuttelua, tai jotain siltä väliltä. Koska toimintamme on vasta alussa ja budjettimme pieni, on valikoimammekin pieni, mutta kasvatamme sitä pikkuhiljaa mahdollisuuksien mukaan. Tätä kirjoitettaessa valikoimassamme on kolme tuotetta, neljäs tehtaalla työn alla, ja jatkossa pyrimme lisäämään valikoimaa 1-2 tuotteella kuukaudessa.

Koska historiantuntemus on arvojemme keskiössä, perustimme tämän blogiosion toimimaan synergiassa kaupallisen toimintamme kanssa. Blogin ja sivuston ylläpitäjä on historia-asiantuntijana pätevyydeltään lähes valmis humanististen tieteiden kandidaatti, sotanörtti ja asepummi. Päivitykset tulevat käsittelemään Suomen historiaa, kansainvälistä politiikkaa, reserviläistoimintaa, omia toilailujamme, sekä tietenkin myymiemme tuotteiden tarinoita. Kuten sanottua, olemme poliittisesti sitoutumattomia emmekä edes keskenämme samanmielisiä, joten kirjoituksemme tulevat olemaan maltillisia ja perusteltuja, mutta toisaalta olemme taiteilijoita emmekä historioitsijoita, joten velvollisuutemme ei ole puolueettomuutta ja objektiivisuutta, vaan totuutta ja kauneutta kohtaan.